Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Wandelen

Lange Afstand Wandeling Rhoon-Rijsoord

Een prachtige wandeling van circa 18 kilometer (exclusief uitstapjes) langs Rhoonse en Carnisse Grienden, Klein Profijt, Oude Barendrechtse Veer, Heerjansdam en uiteindelijk Rijsoord. Onderweg vind je diverse horecagelegenheden. NB: het is belangrijk om een goede kaart en/of je telefoon mee te nemen want de route is niet altijd even duidelijk aangegeven, met name aan het begin.

Lange Afstand Wandeling Rhoon-Rijsoord

Kastelen route Rhoon en Valckesteijn

Eiland van Brienenoord route

IJsvogelroute

Zwerftocht Kinderdijk en Sophiapolder

Carnisse Grienden en Klein Profijt

Toon alles

Varen

Rondje Rijnmond

Een mooie ronde van 63 kilometer rondom het gehele eiland IJsselmonde. Combineer wereldstad Rotterdam met de vrije natuur, polders en Grienden van IJsselmonde.

Rondje Rijnmond

Rondje Rotterdam

Blauwe Verbinding

Fietsen

Maas en Vestingsroute

Deze tocht van zo'n 235 kilometer lang loopt van Hoek van Holland naar Nijmegen en brengt je over een groot gedeelte van Eiland IJsselmonde (zuidkant). Via Pernis kom je het eiland op en na een kort bezoekje aan het Ruigeplaatbos fiets je door langs de Oude Maas richting de Rhoonse en Carnisse Grienden. Vanuit de grienden loopt een fietspad die je dwars door de Koedoodzone leidt met als eindbestemming Hotel Ara. Hiervandaan vertrekt een veerpont die je naar de overkant brengt, namelijk Puttershoek.

Maas en Vestingsroute

Langs de groene Oude Maas

Griendenroute Klein Profijt

Putten en IJsselmonde route

Oude Maas route

Rondje Oude Maas en Krabbegeul

Toon alles

Hardlopen

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Deze stevige hardlooproute van 15,5 kilometer lang start in het Oosterpark in Ridderkerk en brengt je langs de buurtschappen Zwet en Zwaantje. Nadat je de prachtige Waal hebt bereikt, ren je door naar Rijsoord langs de molen De Kersenboom. Hiervandaan ren je, via de Pruimendijk, door naar het beginpunt, het Oosterpark in Ridderkerk.

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Ben jij benieuwd wat er nog meer is te beleven in IJsselmonde? Laat je verassen door de veelzijdigheid op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Bekijk deze webpagina’s en ontdek nog meer (ont)spannende uitstapjes, routes en bezienswaardigheden in de buurt van IJsselmonde.

ANWB
De agenda voor een dagje weg
Artifex culturele agenda
Nederlandse natuurmonumenten
Staatsbosbeheer