Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Wandelen

Kasteelgaarde en Grienden

Na de Kasteelgaarde Rhoon maak je een afwisselende wandeling door de grienden langs de Oude Maas. In het voorjaar / vroege zomer zul je je vergapen aan de uitbundige flora in dit getijdengebied: de meeste romantische wilgenpaadjes zijn dan omzoomd met fluitenkruid en smeerwortel en in de oevers zie je vaak de zeldzame getijdenplant de spindotter.

Kasteelgaarde en Grienden

Gorzenpark, Crezéepolder en door de Ridderkerkse griend

Lange Afstand Wandeling Rhoon-Rijsoord

Kastelen route Rhoon en Valckesteijn

Eiland van Brienenoord route

IJsvogelroute

Toon alles

Varen

Rondje Rijnmond

Een mooie ronde van 63 kilometer rondom het gehele eiland IJsselmonde. Combineer wereldstad Rotterdam met de vrije natuur, polders en Grienden van IJsselmonde.

Rondje Rijnmond

Rondje Rotterdam

Blauwe Verbinding

Fietsen

Fietsroute over Eiland IJsselmonde

Laat je verrassen door het afwisselende landschap van het Eiland IJsselmonde! Je fietst door de historische kernen van Rhoon en Heerjansdam, over de oude dijken en door het boerenland. Ook rijd je door de recreatiegebieden langs de Oude Maas en door het Develbos, Sandelingen Ambacht en Wevershoek. Op de route ligt ook het het jonge Waalbos.

Fietsroute over Eiland IJsselmonde

Maas en Vestingsroute

Langs de groene Oude Maas

Griendenroute Klein Profijt

Putten en IJsselmonde route

Oude Maas route

Toon alles

Hardlopen

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Deze stevige hardlooproute van 15,5 kilometer lang start in het Oosterpark in Ridderkerk en brengt je langs de buurtschappen Zwet en Zwaantje. Nadat je de prachtige Waal hebt bereikt, ren je door naar Rijsoord langs de molen De Kersenboom. Hiervandaan ren je, via de Pruimendijk, door naar het beginpunt, het Oosterpark in Ridderkerk.

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Ben jij benieuwd wat er nog meer is te beleven in IJsselmonde? Laat je verassen door de veelzijdigheid op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Bekijk deze webpagina’s en ontdek nog meer (ont)spannende uitstapjes, routes en bezienswaardigheden in de buurt van IJsselmonde.

ANWB
De agenda voor een dagje weg
Artifex culturele agenda
Nederlandse natuurmonumenten
Staatsbosbeheer


Notice: Undefined index: cookie_okay_of_nee in /var/www/vhosts/ontdekijsselmonde.nl/httpdocs/wp-content/themes/ijsselmonde/footer.php on line 99