Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Wandelen

Het Buijtenland van Rhoon – Wandelroute kort

Wandeltocht van circa 10 kilometer door het Buijtenland van Rhoon. De paden lopen over dijken, sloten en akkers en langs verschillende boerderijen. Zo krijg je gedurende de wandeling mooi zicht op de rauwe natuur van het Eiland IJsselmonde en de verschillende landbouwactiviteiten in het gebied.

Het Buijtenland van Rhoon – Wandelroute kort

Het Buijtenland van Rhoon – Wandelroute lang

Wandelen tussen Oude Maas en Koedood

Het “Vossenpad” een boerenlandwandeling

Kasteelgaarde en Grienden

Gorzenpark, Crezéepolder en door de Ridderkerkse griend

Toon alles

Varen

Rondje Rijnmond

Een mooie ronde van 63 kilometer rondom het gehele eiland IJsselmonde. Combineer wereldstad Rotterdam met de vrije natuur, polders en Grienden van IJsselmonde.

Rondje Rijnmond

Rondje Rotterdam

Blauwe Verbinding

Fietsen

Rond Griend en Polder

Deze fietsroute van ongeveer 19 kilometer start aan het begin van de parkeerplaats van de jachthaven in Rhoon. Op de fiets kom je langs de Rhoonse grienden, Klein Profijt, het Hoge Veld, de Carnisse grienden en door de polders van Rhoon. De route brengt je langs verschillende plekken waar je lokale producten kunt kopen.

Rond Griend en Polder

Het Buijtenland van Rhoon – Fietsroute lang

Het Buijtenland van Rhoon – Fietsroute kort

Fietsroute over Eiland IJsselmonde

Maas en Vestingsroute

Langs de groene Oude Maas

Toon alles

Hardlopen

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Deze stevige hardlooproute van 15,5 kilometer lang start in het Oosterpark in Ridderkerk en brengt je langs de buurtschappen Zwet en Zwaantje. Nadat je de prachtige Waal hebt bereikt, ren je door naar Rijsoord langs de molen De Kersenboom. Hiervandaan ren je, via de Pruimendijk, door naar het beginpunt, het Oosterpark in Ridderkerk.

Rondje Ridderkerk, IJsselmonde en Rijsoord

Ben jij benieuwd wat er nog meer is te beleven in IJsselmonde? Laat je verrassen door de veelzijdigheid op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Bekijk deze webpagina’s en ontdek nog meer (ont)spannende uitstapjes, routes en bezienswaardigheden in de buurt van IJsselmonde.

ANWB
De agenda voor een dagje weg
Artifex culturele agenda
Nederlandse natuurmonumenten
Staatsbosbeheer


Notice: Undefined index: cookie_okay_of_nee in /extra/vhosts/ontdekijsselmonde.nl/httpdocs/wp-content/themes/ijsselmonde/footer.php on line 120