Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Icon

Agenda IJsselmonde

Oktober

07

Vogeltrekexcursie

Parkeerterrein aan de Waalweg

Geef je op voor de Vogeltrekexcursie en vertrek om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg. Aanmelden via: info@onswaalbos.nl.

13

Zoek de suikerspin

‘t Weetpunt, Arboretum Munnike Park Develpad 169, 3335 AR Zwijndrecht

‘T weetpunt organiseert iedere maand op éen zaterdag een activiteit waardoor kinderen en (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met de natuur en hun directe omgeving!

17

Herfstkunst

‘t Weetpunt, Arboretum Munnike Park Develpad 169, 3335 AR Zwijndrecht

‘T weetpunt organiseert iedere maand op éen woensdag een activiteit waardoor kinderen en (groot) ouders op een ongedwongen manier kennis kunnen maken met de natuur en hun directe omgeving!

20

Het leven in eendenkooi Klein Profijt

voorbij de golfbaan ter hoogte van Veerweg nr 6, Rhoon

Een eendenkooi spreekt tot de verbeelding, eendenkooien liggen meestal verborgen in het landschap, midden in de natuur. Altijd een verrassing welke (wilde) soorten en hoeveel eenden er op de plas liggen te rusten. Eendenkooi Klein Profijt is normaal gesloten voor publiek. Vandaag kun je met de natuurgidsen mee als je je laarzen of waterdichte schoenen aantrekt. Aanmelden kan via de link.

20

Avondsferen in de Sophiapolder Hendrik-Ido-Ambacht

Veersedijk 301, Hendrik Ido Ambacht

De wind gaat liggen, de rust keert weer, langzaam gaat de zon onder en je maakt een avondwandeling over de Sophiapolder. Wil je dit wel eens meemaken? Ga dan met het Zuid-Hollands Landschap mee met deze avondexcursie op zaterdag 20 oktober. De Sophiapolder is een natuurgebied, geheel afhankelijk van het getij van de rivieren. Bij laag water komen er duizenden vogels foerageren en rusten. Aanmelden kan via de link.

 

28

Stiltewandeling door het Waalbos

Parkeerterrein aan de Waalweg

Wandel mee met de Stiltewandeling door het Waalbos; vertrek 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg. Opgeven via: info@onswaalbos.nl.

November

24

Jungletocht voor kids door Rhoon

Schenkeldijk, Rhoon

We banen ons een weg door kreekjes, langs lianen en omgevallen bomen. Spotten we een bever? Vinden we knaagsporen? Wie weet. Trek je laarzen en oude kleren aan en trotseer met de gidsen het vloedbos. Aanmelden kan via de link.

25

Winterexcursie

Parkeerterrein aan de Waalweg

Schrijf je in voor de Winterexcursie en vertrek om 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg. Met aan het eind soep met een broodje, tickets: info@onswaalbos.nl.

December

22

Midwinterwandeling met midwinterhoorns

Parkeerterrein aan de Waalweg

Midwinterwandeling met midwinterhoorns. Vertrek 10.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg; tickets via info@onswaalbos.nl.