Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Icon

Agenda IJsselmonde

Augustus

15

Zelfpluk van start!

Zorgboerderij De Buytenhof

Vanaf dinsdag 11 augustus start Zorgboerderij De Buytenhof met de appel & perenzelfpluk! Dinsdag t/m vrijdag van 9-13 uur en zaterdag van 9-16 uur.

16

Open podium 2020 Kasteel Culinair & Cultureel

Empire Zaal, Kasteel van Rhoon

Hans Jansen bijt deze eerste ‘Open podium’ editie het spits af en speelt solo gitaarmuziek met klassieke invloeden.

20

Girls Only: Mode-editie

Huis van de Wijk Lombardijen

Dit keer maken we samen maken een echte fashionshow! In vijf workshops leert modeontwerpster Susanna Wezeman (bekend van Surose Couture!) je van begin tot eind hoe je zelf kleding maakt: ontwerpen, patronen uitwerken, stof¬fen kiezen, naaien en .. Presenteren! We sluiten af met een echte modeshow, op donderdag 20 augustus.

23

Open podium 2020 Kasteel Culinair & Cultureel

Empire Zaal, Kasteel van Rhoon

Elly Bezemer & Han Ruigrok brengen een afwisselend muzikaal programma waarbij ze naast hun stem gebruik maken van diverse instrumenten zoals accordeon, gitaar, tin whistle en ukelele.

29

Donckse fair Alive & Kicking

Het Huys Ten Donck

Kom dit jaar picknicken of laserkleiduivenschieten in de Boomgaard, knutselen in de kindertent. Er is zoveel te doen vandaag!

September

06

Tentoonstelling van ’t Hof & Anzo

Klokkezolder, Kasteel van Rhoon

Vanaf 6 september t/m 27 september zal er een duo-tentoonstelling worden ingericht van de kunstenaars Rob van ’t Hof en Mosab Anzo.

13

Expositie en Poëzie op het Kasteel

Kasteel van Rhoon

Zondag 13 september opent het kasteel van Rhoon de deuren voor de Open Monumentendag. Met een aangepast programma zal deze dag extra luister worden bijgezet, zowel letterlijk als figuurlijk. Naast een expositie op de Klokkezolder zullen namelijk in het rond het Kasteel gedichten worden voorgedragen door de finalisten van de Ongehoord! gedichtenwedstrijd.

Oktober

18

The Still Believe Band o.l.v. Hans La Faille

Kasteel van Rhoon, Dorpsdijk 63, 3161 KD RHOON

Zondag 18 oktober zal bij Blues op Zondag een nostaligisch en sfeervol bluesoptreden zijn de Still Believe Band o.l.v. Hans la Faille waarmee de drummer uit Zwolle een eerbetoon brengt aan een aantal helden uit de blues en rock scene van Nederland.

24

Kijk achter de schermen bij eendenkooi Klein Profijt

Eendenkooi Klein Profijt

Verborgen onder de rook van Rotterdam ligt een eeuwenoude eendenkooi: Klein Profijt. Slechts een paar keer per jaar heb je de kans om dit bijzondere stukje natuur te bewonderen. Dus meld je aan en ontdek het (wilde) leven in de eendenkooi!

25

Kamermuziek uitvoering

Kasteel van Rhoon

Een optreden in de serie Kamermuziek

November

25

Muziektheater – Theaterconcert de Andersons

Kasteel van Rhoon

De Andersons spelen ‘Een mooiere wereld’, een humoristisch theaterconcert in de geest van Astrid Lindgren

December

13

Kindervoorstelling Kasteel van Rhoon

Kasteel van Rhoon

Meer info volgt.

Januari

17

Muziektheater – Venetia’s air

Kasteel van Rhoon

LUKKA is een muziektheaterstichting die sinds enige jaren bestaat, en haar 3de voorstelling uit gaat brengen. Zij zijn bezig met een drieluik waarin interessante vrouwen uit de 17e eeuw stem krijgen. De stem die zij niet kregen in hun tijd, waarin zij vaak buiten het publieke domein werden gehouden. Hun stemmen vermengen zich met de onze. Venetia’s verhaal is verrassend eigentijds, of eigentijds te interpreteren.

Maart

07

Dave Warmerdam & Band

Kasteel van Rhoon

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues en jazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude en bekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!

Juni

26

Jazz-, blues-, funk- en soulmuziek bij het Kasteel van Rhoon

Kasteel van Rhoon

Muziek op Rhoon, met de line-up en programmering zoals deze voorzien was in juni 2020 maar die vanwege de Corona-maatregelen geen doorgang kon vinden en is verplaatst naar deze datum.


Notice: Undefined index: cookie_okay_of_nee in /var/www/vhosts/ontdekijsselmonde.nl/httpdocs/wp-content/themes/ijsselmonde/footer.php on line 120