Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Icon

Agenda IJsselmonde

Juli

22

Zomercircus Barendrecht

Vrijenburg, Barendrecht

Van 22 juli tot en met 27 juli staat het zomercircus weer in Barendrecht. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen een week lang trainen met professionele circusartiesten en maken samen een voorstelling. Die voorstelling vindt plaats op zaterdag 27 juli in de grote circustent, zodat (groot)ouders, broers en zussen en vriendjes kunnen zien wat de kinderen geleerd hebben. Iedereen uit de wijk kan komen kijken.Veertig kinderen kunnen deelnemen. Meer informatie over het zomercircus staat op www.circuskunst.nl/zomercircus. Via de website kan ook worden ingeschreven.

24

Vogelexcursie in de Crezéepolder

Parkeerplaats aan de Oost-Molendijk

Op woensdag 24 juli kun je met een gids van de Natuurvereniging Eiland IJsselmonde op vogelexcursie in de Crezéepolder. Vertrek is om 19.00 uur op de parkeerplaats aan de Oost-Molendijk aan de zijde van de A15. Aanmelden is noodzakelijk via https://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda

27

Plantenjacht in de Crezéepolder Ridderkerk

Crezéepolder - ingang Het nieuwe Veer, Oostmolendijk, Ridderkerk

Wil je meer weten over wat er groeit en bloeit langs de rivier in het getijdegebied? Ga dan mee op zomerplantenjacht bij de Crezéepolder!

Augustus

07

Natuurinloop

NME Centrum De Groene Draak in het Reijerpark te Ridderkerk

Begin Augustus zal er weer een natuurinloop worden georganiseerd door Natuurvereniging IJsselmonde. Onder het genot van koffie/thee of een sapje worden ervaringen uitgewisseld en stellen elkaar wij elkaar vragen over de natuur. Leden en niet leden, iedereen kan binnen lopen. Er zijn boeken en een microscoop ter beschikking.

10

Planteninventarisatie Crezéepolder

Oostmolendijk aan het eind van de Vlietlaan

Plantenwerkgroep gaat naar Crezéepolder voor inventarisatie. Iedereen met interesse kan gratis mee op zoek naar bijzondere planten. Samen met enkele andere plantenliefhebber trek je een dagdeel door de Crezéepolder.
Aanmelden via het contactformulier.

23

Nacht van de Vleermuis

In het laatste weekend van augustus wordt jaarlijks de Nacht van de Vleermuis georganiseerd. In vele landen in Europa wordt dit weekend aandacht besteed aan vleermuizen. Internationaal gezien is het in 2019 de 23ste keer dat de Bat Night plaatsvindt, als initiatief van Eurobats. Ook in Nederland zijn er vleermuisactiviteiten voor jong en oud verspreid over het land.

30

Vleermuisexcursie in het Reijerpark

NME Centrum De Groene Draak in het Reijerpark te Ridderkerk

Tijdens de vleermuisexcursie maken we samen een rondwandeling door het Reijerpark en de naastgelegen woonwijk. We kijken waar de vleermuizen in het park voorkomen, maar ook in de woonwijk. Ontdek waar de vleermuizen verblijven en waar ze gaan jagen. We maken een rondje door het park en komen terug bij het NME-centrum. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie of warme thee genieten van alle kleurpracht van de nachtvlinders.

31

Nationale Nachtvlindernacht

Verspreid door heel Nederland wordt naar nachtvlinders gekeken, onder begeleiding van experts. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen. Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800!

September

14

Historische Landbouwdag

Essendijk 24. Rhoon

Zaterdag 14 september zal de Historische Landbouwdag plaatsvinden bij boerderij De Vlakkenburg in Rhoon. Deze dag staat vol met leuke activiteiten en er zullen verschillende kraampjes aanwezig zijn waar uitleg wordt gegeven over de verschillende ambachten.

14

Modelspoorbeurs in De Brinkhoeve

Kerkstraat 12, 3171 GG Poortugaal

Zaterdag 14 september vindt de regionale modelspoorbeurs plaats in de Brinkhoeve in Portugaal. Meer dan twintig handelaren uit het hele land bieden nieuwe en gebruikte artikelen voor de modelspoorder aan. Naast locomotieven, rijtuigen en ander rollende materieel is er ook een ruim aanbod van huisjes, figuurtjes, auto´s, bomen en verder alle materialen die nodig zijn om de modelspoorbaan aan te kleden. De toegang bedraagt voor personen van twaalf jaar en ouder 2,50 euro. Kinderen onder begeleiding zijn gratis.

14

Keizerswaard springt de lucht in

Herenwaardplein

Het Herenwaardplein staat vol met reusachtige spring-& speelkussens; kom en spring mee de lucht in!

Oktober

06

Harbour Run

Haven Rotterdam

In oktober 2019 wordt er in de Rotterdamse haven de Harbour Run gehouden. Het parcour van deze obstacle run, door de grootste containerhaven van Europa, wordt een stuk moeilijker gemaakt door de verschillende obstakels. Zo kunnen de deelnemers over haventerreinen en kades, langs schepen,kranen, containers en door havenloodsen rennen. De Harbour Run is te doen in 10 kilometer met 25 obstakels en 6 kilometer met 15 obstakels.

13

SPHINX in het Kasteel van Rhoon

Het Kasteel van Rhoon

Fluit en harp vormen samen een prachtige combinatie, die al veel componisten geïnspireerd heeft. Duo Sphinx brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Chopin, Fauré, Ibert, Albéniz, Satie en Hovhaness.

November

23

Intocht Sinterklaas

Winkelcentrum Keizerswaard

Sinterklaas bezoekt ons winkelcentrum. Zorg dat je om 12.00 uur bij Dirk bent om Sinterklaas te verwelkomen!


Notice: Undefined index: cookie_okay_of_nee in /var/www/vhosts/ontdekijsselmonde.nl/httpdocs/wp-content/themes/ijsselmonde/footer.php on line 120