Ontdek IJsselmonde

Je achtertuin is groter dan je denkt

Icon
“Hier mogen we super vies worden. Slootje springen vind ik het leukst. In de blub.”

Water

Lekker varen. Wind in je haren en de wereld om je heen steeds groener zien worden. Eiland IJsselmonde leent zich bij uitstek om vanaf het water te ontdekken. Vaarroutes leiden vanuit de wijde omgeving tot het eiland, dat je vervolgens via vaartjes verder kan ontdekken. Vanaf de boot kun je je onderdompelen in de rust en stilte van de vrije natuur. Liever wat actiever van het water genieten? Ook dat kan! Huur een kano of kom wakeboarden of jetskiën. Ontdek zelf wat IJsselmonde waterratten te bieden heeft. Op onderstaande kaart staan de fijnste plekken al voor je aangegeven.

Blog

Getipt

Blauwe Verbinding

Prachtige ontwikkeling: deze recreatieve vaarroute zorgt voor schoon water in IJsselmonde, functioneert als waterberging en legt een ecologische verbinding tussen de groengebieden.
Deels al te bevaren. Blauwe verbinding

Bekijk deze route

Agenda

Juli

21

Natuurwerkdag in het Waalbos

parkeerterrein bij Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3
21

Yoga in het Park

Sophiapark in de Volgerlanden bij de Sophiahal, Hendrik-Ido-Ambacht
22

Plantenexcursie

parkeerterrein bij Ross Lovell, ingang naast Waalweg 3

Bekijk hier de volledige agenda

Mijn IJsselmonde

”Varen is het mooiste wat er is. Onze sloep ligt hier vlakbij en we gaan elk weekend op pad en soms ook 's avonds nog. Effe ergens aanleggen om wat te eten of drinken. Er zijn een aantal goede routes die je kan volgen. Net waar je zin in hebt. Met de kids gaan we er vaak met de kano op uit: de Blauwe Verbinding is een schitterende route. Er zijn dagen dat je hier helemaal niemand tegenkomt. Ik vind het lekker om de drukte uit te zijn. Kun je weer een beetje ademen.” Leo 55, Ridderkerk